Facebook köper Gowalla

I förrgår rapporterade vi om ryktena om att Gowalla sökte en köpare. Redan i natt rapporterade CNN Money att Facebook har förvärvat Gowalla för en hemlig summa enligt en källa som står nära Gowalla. Facebook vill dock inte kommentera affären.

De flesta av Gowallas anställda, inklusive grundaren Josh Williams, kommer att flytta till Facebooks kontor i Palo Alto. Teamet kommer att jobba med Facebooks timeline, som lanserade på årets F8-konferens och som stegvis rullas ut till Facebookanvändarna.

Om Gowalla som app fortfarande kommer att finnas kvar är ännu oklart. Facebook har ju en vana att köpa upp startups och lägga ner dem för att få in dess utvecklare till sina egna projekt och jag tror att så kan bli fallet även för Gowalla. Men för mig dog ju Gowalla redan i september.

  • Vad skönt att jag redan slutat använda Gowalla för att få en tjänst jag gillar uppäten av fejjan som jag inte använder skulle vara trist.

  • Ja, spiken i kistan på en bra tjänst som blev totalt oanvändbar vid ”uppdateringen” tidigare. Nu är kontot avregistrerat….