Månadens Mayor är David Nilsson

Halva januari har redan gått. Vart tar tiden vägen? Månadens mayor är nu utsedd och vi börjar året med en riktig LBS-veteran, nämligen David Nilsson.

David Nilsson. Foto: Gitta Wilén

David Nilsson. Foto: cc-by Gitta Wilén

Hej David! Vem är du och vad gör du till vardags?

David Nilsson heter jag och har precis fyllt 32 år. Sen i somras driver jag mitt eget lilla SEO-företag som döptes till SEO:d. Innan dess så jobbade jag med SEO, webbanalys och sociala medier på Fritidsresor. Uppflyttad skåning som kom till Stockholm för 13 år sedan och sedan dess är jag fast.

Varför använder du Foursquare?

– I början var det för att det var den bästa ersättaren efter Gowalla (uppköpt av FB och nedlagt) och sedan för att bli Mayor. Idag använder jag Foursquare mest för att hålla koll på vilka platser jag besöker, hur ofta och när jag senast var där. Därför gillar jag visualiseringen och statistiken som Foursquare erbjuder direkt och via deras API.

I skrivande stund är du mayor av 30 venues. Vilken av dem är du mest nöjd med?

– Jag är egentligen en “Badge”-kille och är inte Mayor på så roliga ställen tyvärr. Men ska jag välja en så är BVC Sundbyberg en favorit just nu. Mest för att varje besök där är en påminnelse om att det snart är dags att bli pappa :)

Har du haft någon nytta eller hjälp av Foursquare i ditt dagliga liv?

– Jag använder listorna en hel del när jag är ute och reser. Både för att prenumerera på andras och för att skapa egna små reseguider. Bra att ha som checklista och kom ihåg till nästa besök eller när man vill tipsa en kompis.

Jag minns dig mycket väl som en av de tidiga Gowallaanvändarna. Nu finns ju tyvärr inte Gowalla längre men använder du några andra geopositioneringstjänster?

– Jag använder nästan dagligen alldeles för många (tack för att det finns extrabatterier) och på olika sätt. De jag använder mest är följande:

  • Quadstreaker –  Bra sätt att hålla koll på hur mycket av Sverige/världen man besökt. Dessutom är det kul att lägga till bilder från varje område som ett litet minne.
  • Fog of world – På samma sätt som jag använder Quadstreaker för att hålla koll på större områden så håller jag koll på gator etc med Fog of world. Det finns många spännande guldkorn i Stockholm (och alla andra städer) som man lätt missar eftersom man tar samma väg gång på gång.
  • Turf – Mitt senaste beroende som jag har som en extra motivator till att ta en extra omväg/promenad när jag är ute. I sommar kommer det nog bli en hel del långa Turf-rundor med cykeln.
  • Geocaching – Kul att leta cachear när det är varmt men inte lika kul på vintern så det blir mest när det är hyffsat varmt. Har än så länge bara lagt ut en egen men det blir fler i sommar.

Vad tror du om framtiden för geopositioneringstjänster?

– Kopplingen med och mellan enheter som Google Glass, Narrative, Pebble, Automile med flera är riktigt spännande. Framförallt så blir användandet betydligt smidigare om man slipper plocka upp mobilen varje gång. Jag önskar och hoppas på att Facebook tar till vara på alla den data och de möjligheter dom sitter på. Tyvärr så verkar det inte hända något alls på den fronten. :(