Mer privata hem och enklare felrapportering i Foursquare

Foursquare har alltid hållit platser kategoriserade som hem dolda bland ”nearby places” i appen för att privata bostäder inte ska exponeras så tydligt för obehöriga. Dock har säkerheten kring detta inte varit helt vattentät eftersom så snart du är mayor har ditt hem varit tydligt utmärkt med en pin på kartan i din profil på foursquare.com.

I förra veckan rullade Foursquare dock ut en liten förändring som döljer din hemadress även på webben. Nu är det bara du och dina vänner som kan se din adress och för andra är kartan inte ens centrerad på rätt spot.

Marias borg

Marias borg

Någon annans hem.

Någon annans hem.

 

 

 

 

 

 

 

Så om du inte har vågat checka in hemma behöver du från och med nu inte vara lika rädd för det. Forusquare har dessutom gått igenom och omkategoriserat en mängd okategoriserade platser som verkade vara hem för att öka sekretessen för sina användare.

Ny felrapporteringsknapp

En annan ny funktion från Foursquare är den nya felrapporteringsknappen. Foursquare har hittills haft en grupp dedikerade användare, så kallade superusers som har skött rapporteringen av fel och dubletter av platser. Nu låter man istället alla användare hjälpa till att hålla databasen fri från fel. Den nya ”report a problem”-knappen som finns på alla platssidor på foursquare.com ger oss alla möjlighet att rapportera felaktiga/felstavade namn och adresser, platser som inte längre finns kvar, felkategoriseringar, felpositioneringar. Och som följd av den nya funktionen med mer privata hem kan du också rapportera om en plats är ditt eget hem. Det här är för min egen del en efterlängtad funktion. Jag har länge velat rapportera fel i Foursquare precis på samma sätt som jag har kunnat göra i Gowalla. Nu hopas jag också att Foursquares superusers är lika snabba på att hantera felrapporter som Gowallas street team elite.

Report a problem

Report a problem

 • Skönt att man kan göra det på hemsidan, tidigare gick det bara i appen.

  Tycker man att det går för långsamt för superusers kan man skriva en rad på Foursquare Sweden på Facebook, eller pinga mig på twitter så kanske det går lite snabbare. Jag har dock bara SU1 (än så länge), så jag kan inte ändra kategorier etc (adressändringar och dylik information kan jag dock ändra).

  • Man kan dock rapportera mer grejer på webben nu än man kan göra i appen. Man får till exempel förslag på dubletter osv vilket gör det hela lite smidigare.
   Skickat från min iPhone

   20 sep 2011 kl. 18:40 skrev ”Disqus” :

   • Ja, jag såg det nu (hetsade in och anmälde felaktiga kategorier nu när jag blev påmind). Helt otroligt smidigt.

    Nu hoppas jag bara att de gör det enklare för superusers att upptäcka fel också, bor man där det kommer få anmälningar måste man i princip leta efter dem, istället för att bli påmind eller frågad om man vill godkänna. Kan förstå de superusers som har hand om exempelvis NYC eller San Fransisco, men i Borås blir man inte direkt överröst med rapporter om felaktiga adresser.