Om checkain.se

Checka in drivs av Maria HägglöfJan Viderén och Martin Snygg. I den här bloggen presenterar vi nyheter och information om location based services och geopositioneringsverktyg – på svenska. Innehållsmässigt kommer vi i huvudsak välja information som vi själva skulle vilja läsa om och vi hoppas att våra läsare ska finna detta intressant också. Kom gärna med önskemål om saker vi kan komplettera med. Vi nås på twitter.com/checkain.

JanJan jobbar till vardags som IT-infrastrukturtekniker och har utöver det ett stort intresse för sociala medier och vad dessa kan tillföra för både individer och organisationer. Särskilt kul tycker han det är med location-tjänster. Jan hänger mycket på Foursquare och Instagram för att informera om sina förehavanden. Jan är även en Foursquare SU2, vilket innebär att han kan göra vissa rättningar även av Foursquare-spots. På Checkain’s Twitterkonto signerar han med ^JV.

 

MariaMaria arbetar som webbkommunikatör på KTH Kista och lever i och med sociala medier i princip dygnet runt. Hon har en förmåga att nörda in sig på olika saker som till exempel geotjänster, använder i princip alla och är inte sen att prova på uppstickare. Enklaste sättet att nå Maria är via Twitter. På Checkain’s Twitterkonto signerar hon med ^MH.

 

 

MartinMartin driver den egna firman SnyggMedia där han fungerar som ”digital taktiker” vilket innebär att han hjälper organisationer att anpassa sina befintliga kommunikations/marknads-planer till olika digitala kanaler. Martin kopplade upp sig mot internet för första gången 1994 och har sedan dess ivrigt följt utvecklingen. Särskilt ivrigt har han följt utvecklingen av, och internets inverkan på kartor, GNSS och mobila terminaler som idag har förenats till olika sorters location-tjänster i våra smartphones.